Az eső ellenére is sikeres volt az idei Farmer ExpoA szervezők szerint fejleszteni kell a kiállítás területét, hogy esőben is megrendezhessenek minden programot.

Madarék 750 tejelő tehenet tartanak Biharnagybajomban. Folyamatosan fejlesztettek, ennek ellenére most veszteséggel dolgoznak. Az önköltségi árnál átlagosan 25 forinttal kapnak kevesebbet egy liter tejért.  Az orosz embargó és az európai uniós kvótarendszer megszüntetése mellett az áfacsalás teszi veszteségessé a tejtermelést – mondta a Tej Terméktanács ügyvezetője a Farmerexpón. Az érdekképviselet 18 százalékról 5 százalékra csökkentené a tej forgalmi adóját.

A fogyasztási folyadéktej áfacsökkentésével vissza lehetne szorítani a nagykereskedőket ebből az ágazatból, azon nagykereskedőket, amelyek csak az áfa be nem fizetésével vagy visszaigénylésével történő haszonszerzésre törekednek és ezáltal olyannyira letörik az import tejek árát, hogy a hazai tejtermelést, tejfeldolgozást is ellehetetlenítik – mondta el Harcz Zoltán, a ügyvezetője.

Az ügyvezető szerint, ha az Európai Unió nem ad többlettámogatást az ágazatnak, ősszel a magyar tejtermelők utcára vonulhatnak. Többek között a tejtermelés jelenéről és jövőjéről tanácskoztak a szakemberek az augusztus 19. és 22-e között megrendezett Farmer Expón. Emellett sertéstenyésztési és kertészeti konferenciát is rendeztek. A rendezvényen idén 300 kiállító volt. A látogatók száma pedig az eső ellenére meghaladta a 25 ezret.

Úgy tűnik, hogy a Farmer Expo már esőben is működik, hisz rengetegen voltak az első és második napon is, a kiállítók teljesen elégedettek és azt mondják, az üzleti tartalom nem esőspecifikus- hallhattuk Vaszkó László vásárigazgatót.

A felázott talajon több állattenyésztési bemutató elmaradt. A szervezők szerint fejleszteni kell a kiállítás területét,  hogy esőben is megrendezhessenek minden  programot.  Ezzel kapcsolatban már  felvették a kapcsolatot a Debreceni Egyetemmel.

 

Visszaszámláló

A következő FARMER-EXPO-ig hátralevő idő:

0
év
0
hónap
0
nap
2017. augusztus 17-20.
2014 © V-Trade Kft. - Minden jog fenntartva
{SCRIPT}