Magyar, román és ukrán üzletemberek találkoztak DebrecenbenA Hajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamara és a Magyar Nemzeti Kereskedőház rendezvényén negyven agrárvállalkozó vett részt.

A Hajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamara, az Enterprise Europe Network, a Magyar Nemzeti Kereskedőház (MNKH), a Kárpátaljai Kereskedelmi és Iparkamara, a Technológia Transzfer Központ (CENTI) Kolozsvár és a Kolozsvári Műszaki Egyetem közreműködésével szervezett esemény középpontjában elsősorban a mezőgazdasági együttműködések kialakítása állt.


 
A Farmer Expo első napján megrendezett célzott üzletember találkozó kiváló lehetőséget nyújtott a regisztrált vállalkozók számára a határon átnyúló együttműködések és üzleti kapcsolatok kialakítására, elsősorban a mezőgazdasági termékek – többek között bor, tejtermékek, vetőmagok – és gépek, illetve az ezekhez kapcsolódó technológiák, fejlesztések területén. Az ukrán, belorusz, román partnerek bevonásával szervezett fórum idén is sikeres volt.


 
Nagyon örülünk, hogy a Hajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamara évről évre újabb és újabb magyar és külföldi partnerek bevonásával szervezi meg a nagy érdeklődésre számottartó immár hagyományos üzleti eseményt – nyilatkozta Kiss András, gazdaságfejlesztési és innovációs osztályvezető

A rendezvény keretében a konkrét üzleti lehetőségek feltérképezése mellett, a vállalkozások képviselői az adott országra jellemző gazdasági és jogi környezetről is naprakész és részletes információkat kaptak az Enterprise Europe Network hálózat jelen lévő képviselőitől. Az érdeklődő vállalkozások tevékenységét a kamarai EEN-szakértők a későbbiekben is nyomon követik és szakértői tanácsokkal segítik további piaci sikereik elérését.
 
A szomszédos országokkal kialakított együttműködések rendkívül fontosak, hiszen hozzájárulnak hazánk exporttevékenységének bővüléséhez, ezáltal pedig gazdasági fejlődéséhez is. Ezt szem előtt tartva alakítottuk ki kárpát-medencei irodahálózatunkat, melyek többek között Ukrajnában és Romániában is segítik a kölcsönösen előnyös üzleti kapcsolatok kialakítását – mondta Pál Kata, a Magyar Nemzeti Kereskedőház Ágazati, Technológia- és Tudástranszfer igazgatója.

A Hajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamara, a Farmer Expo Kiállítást a kezdetek óta aktívan támogatja a rendezvényen való részvételével és díjak odaítélésével. Ebben az évben is Miklóssy Ferenc, a HBKIK elnöke adta át a Kamarai Vásárdíjat, a legszebb, leginformatívabb standot kialakító vállalkozás, a Forro-Plast Kft. számára. A gabonakereskedelemmel foglalkozó cég 2014-ben kezdte tevékenységét, elsősorban szemes terményeket és olajos magvakat értékesít a hazai és külföldi piacon egyaránt. Oklevelet kapott idén a V-Trade Kiállítások Kft., a HBKIK aktív tagja is, elismerésül a Farmer Expo negyedszázados sikeres szervezéséért, amellyel Hajdú-Bihar megye ismertségéhez és elismertségéhez is hozzájárult.

Visszaszámláló

A következő FARMER-EXPO-ig hátralevő idő:

0
év
0
hónap
0
nap
2017. augusztus 17-20.
2014 © V-Trade Kft. - Minden jog fenntartva
{SCRIPT}