"Új utakon" a debreceni Farmer ExpoÚj utakon közelíthetik meg a csütörtökön kezdődő, 25. debreceni Farmer Expo kiállításait az érdeklődők: a jubileumi kiállításra az expo területének minden útja, mintegy háromezer négyzetméteren térburkolatot kapott - mondta el a vásárnyitást megelőző napon az MTI-nek Vaszkó László vásárigazgató.

Az expónak otthont adó Debreceni Egyetem agrár-campusán óriási készülődést tapasztalt szerdán az MTI tudósítója: már szinte valamennyi mezőgazdasági óriásgép a kiállítási helyszínen van, a fedett csarnokokban elkészültek a standok, jelenleg a bemutatandó termékeket helyezik el a gazdák.

Magyarország legrégebbi és legnagyobb regionális agrárkiállításán, az augusztus 18-án megnyíló 25. debreceni Farmer Expón csaknem háromszáz kiállító mutatkozik be, és mintegy 30 ezer látogatóval számolnak - jelezte Vaszkó László.

A vásárigazgató elmondta: a Farmer Expo keretében idén is megrendezik - immár tizenegyedik alkalommal - a Hortico zöldség-gyümölcs-kertészeti szakkiállítást, és az expó megnyitóján, a magyar kenyér ünnepe keretében tartják az új kenyér regionális bemutatóját. A hagyományoknak megfelelően a kereskedelmi és iparkamara szervezésében magyar-román-ukrán üzletember-találkozónak is otthont ad az expó.

Mihók Sándor, a Farmer Expo állattenyésztési kiállításának szakigazgatója kiemelte: rendezvényük évről-évre tükrözi, hogy a hazai állattenyésztők milyen magas minőség előállítására képesek. Fontosnak nevezte, hogy bemutassák a magyar állattenyésztési kultúra értékeit, és ezáltal is javuljon a magyar állattenyésztés társadalmi támogatottsága.

Az idei expón sertés-, ló-, szarvasmarha-, kecske- és juh tenyészállat-bírálat mellett gyakorlati szántóföldi bemutatókat, zöldség- és gyümölcsbemutatókat, illetve fogathajtó- és mezőgazdaságigép-bemutatókat is tartanak - tette hozzá. 

A 25. Farmer Expót augusztus 18-21. között rendezik meg a Debreceni Egyetem agrár campusán.
(MTI)

Visszaszámláló

A következő FARMER-EXPO-ig hátralevő idő:

0
év
0
hónap
0
nap
2017. augusztus 17-20.
2014 © V-Trade Kft. - Minden jog fenntartva
{SCRIPT}